Leiderschap in Emerging Markets

Leergang Leadership 'The Future Leaders'.

Adaptief Programma voor alle niveaus:

 • 3 dagen training
 • Vertaalslag naar de praktijk met 3 maanden ondersteunende coaching
 • Na 3 maanden een extra verdiepingsdag

WAAROM?

Effectief groeiambities realiseren!

HOOG RENDEMENT

15 jaar toonaangevend in het trainen van leiderschap. Trainers met jarenlange praktijkervaring brengen de deelnemers naar een nieuw level. Nieuwe inzichten worden direct vertaald naar de praktijk.

BEWEZEN METHODE

De honderden managers die de leergang gevolgd hebben leveren betere prestaties. Zij zijn beter toegerust om leiding te geven in een emerging market.

VOOR ALLE NIVEAUS

Adaptieve leergangen voor alle niveau's: van aankomende (junior) managers tot ervaren managers.

STAPSGEWIJS NAAR SUCCES

 • Voorbereidende fase: Handvatten om optimaal voorbereid aan de training te beginnen;
 • De meerdaagse groepstraining: Tijdens de trainingsdagen wordt de vertaalslag naar de eigen werkomgeving gemaakt;
 • Toepassing in de praktijk: met begeleidende coaching worden de nieuwe inzichten in de praktijk gebracht.
 • Verdiepingsdag: Tijdens de verdiepingsdag worden de laatste barrières naar succesvol nieuw leiderschap weggenomen.

Leadership in een emerging market

Traditionele standaard leiderschapstrainingen voldoen niet meer in Suriname.

Suriname is een emerging market. Leiders in emerging markets moeten specifieke kwaliteiten hebben om te kunnen gedijen in de dynamische omgeving van de groeiende economie. Traditionele standaard leiderschapstrainingen voldoen niet meer in Suriname. Suriname vraagt om nieuwe leiders die in staat zijn om in te spelen op de onzekere en steeds veranderende omstandigheden. De Academie voor Leadership heeft speciaal voor Suriname de leergang "The Future Leaders" in een EMERGING MARKET ontwikkeld! Uniek en enig in Suriname.

 

Hier zijn enkele typische kenmerken van een leider in een opkomende markt:

ONDERNEMERSCHAP

Leiders in opkomende markten moeten ondernemend zijn en bereid zijn om risico's te nemen. Ze moeten in staat zijn om kansen te zien en nieuwe zakelijke initiatieven te ontwikkelen die passen bij de snel veranderende marktomstandigheden.

AANPASSINGSVERMOGEN

Emerging markets zijn voortdurend in beweging en onvoorspelbaar. Leiders moeten flexibel zijn en snel kunnen reageren op veranderende omstandigheden, zoals schommelingen in de economie, politieke veranderingen en wisselkoersschommelingen.

INNOVATIE

Het vermogen om innovatieve oplossingen te bedenken en creatieve benaderingen te hanteren om uitdagingen aan te gaan, is van groot belang. Leiders moeten mogelijk nieuwe manieren vinden om met beperkte middelen om te gaan en te concurreren in de markt.

DUURZAAMHEID

Bewustzijn van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker, juist in opkomende markten. Leiders die rekening houden met milieukwesties en sociale impact kunnen een positieve reputatie opbouwen en zich onderscheiden van de concurrentie.

DOORZETTINGSVERMOGEN

Geduld en Doorzettingsvermogen: Succes in opkomende markten kan tijd kosten. Leiders moeten geduldig en veerkrachtig zijn, en in staat zijn om tegenslagen te overwinnen en hun visie op de lange termijn te behouden.

LEERVERMOGEN

Leiders moeten bereid zijn om voortdurend te leren en hun kennis en vaardigheden bij te werken om bij te blijven met veranderende marktomstandigheden en nieuwe ontwikkelingen. 

NETWERKEN

Sterke relaties met regelgevende instanties en andere belanghebbenden zijn van cruciaal belang. Leiders moeten in staat zijn om effectieve zakelijke netwerken op te bouwen en te onderhouden om de groei van de organisatie te ondersteunen.

CULTUUR

Leiders moeten bewust zijn van de verschillen tussen cultuur en bedrijfscultuur. Op de bedrijfscultuur heb je als organisatie invloed. De bedrijfscultuur kan je veranderen! De specifieke Surinaamse cultuur is meer een gegeven waar je mee moet omgaan.

Interpersoonlijke Vaardigheden

Effectieve communicatie, cultureel bewustzijn en empathie zijn belangrijke eigenschappen om relaties op te bouwen en teams te leiden in diverse en dynamische omgevingen.

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP & ZELFKENNIS

Goede managers hebben een accuraat beeld van zichzelf, en dat is nodig want dat is het fundament voor goed leiderschap. Je weet wanneer je zelf in je kracht zit waardoor je anderen ook in hun kracht kunt zetten.

COMMUNICATIE & LEIDERSCHAP

De wijze hoe jij communiceert bepaalt hoe jij overkomt en wat je daarmee bereikt bij de ander. Je hebt daarvoor inzicht nodig wat ervoor nodig is om goed te communiceren.

EXCELLERENDE MEDEWERKERS

De meeste leidinggevenden werken zelf te hard mee aan operationele zaken. Ze houden teveel ballen in de lucht. En ze hebben te weinig tijd over om het potentieel in hun mensen volledig te ontwikkelen

DE JUISTE MENSEN IN JE TEAM

Stel je voor dat je een team hebt wat qua karakter en competenties volledig past bij de doelstellingen van jouw organisatie. Dan heb je een garantie op goede resultaten en je kunt je rol als leidinggevende veel beter vervullen.

EXCELLERENDE TEAMS

Een team dat optimaal samenwerkt is onverslaanbaar. Het is de uitdaging van de leider om zijn team het eigen potentieel te laten vinden en in te vullen, Zowel qua vertrouwen, plezier en prestaties.

Onze trainers, jouw inspiratie

De Academie voor Leadership werkt samen met een team van zorgvuldig geselecteerde  docenten, trainers en coaches. Professionals met een internationaal track record die graag hun ervaringen en expertises met jou delen. Mensen die in de praktijk hun kwaliteiten hebben bewezen.  Mensen die jou inspireren en nieuwe inzichten aanreiken om zo je organisatie en de samenleving (nog) beter te maken. Met de nadruk op toepassing in de praktijk: VAN WETEN NAAR DOEN!

WAT LEVERT DE LEERGANG JOU OP?

Bij de leergang 'The Future Leaders' staat het toepassen in de praktijk centraal.

Waardevol Certificaat Leadership

Uitreiking certificaten in Torarica Paramaribo.

De voordelen op een rij:

 • Je bent als leider in jouw organisatie beter toegerust om in te spelen op de dynamiek van Suriname als emerging market
 • Je bent in staat om een duidelijke visie voor de toekomst te formuleren.
 • Je hebt een beter inzicht om strategische plannen (voor de korte- en langetermijn) te ontwikkelen en te realiseren
 • Je wordt wendbaarder en een meetbaar betere leider
 • Actuele antwoorden op business vraagstukken
 • Je gaat optimaal gebruik maken van het potentieel van jouw mensen
 • Betere samenstelling van je team
 • Jouw netwerk wordt uitgebreid

WANNEER?

Open inschrijvingen 2024.

Groep NOVEMBER

18, 19 en 20 NOVEMBER 2024

3-daagse leergang in Paramaribo

DECEMBER 2024 - FEBRUARI 2025

gedurende 3 maanden online coachings sessies

Maart 2025 (Exacte datum in overleg met de deelnemers)

Verdiepingsdag

INVESTERING

Een waardevolle investering voor jouw organisatie

3 DAAGSE TRAINING

De 3-daagse training wordt in Paramaribo gegeven op een top locatie. De prijs voor de training is inclusief lesmateriaal en een lunch.

US$ 1.495

3 MAANDEN COACHING *

Om te waarborgen dat zij ook echt betere managers worden, bieden wij de deelnemers gedurende 3 maanden met online coaching ondersteuning bij de toepassing van de nieuwe inzichten in de praktijk. De 3 maanden coaching is belangrijk maar niet verplicht.
*optioneel

US$ 495

VERDIEPINGSDAG

Als afsluiting organiseren wij in Paramaribo een verdiepingsdag. Tijdens de verdiepingsdag worden de allerlaatste barrières om een betere manager te zijn weggenomen. De prijs voor de dag is inclusief lunch en afsluitende netwerkborrel.

US$ 495

Alle bedragen zijn exclusief BTW.
Prijzen zijn voor open inschrijvingen.
Prijzen in-house leergangen op aanvraag.

Inschrijven

Leergang 'The Future Leaders'

 

MELD JE SNEL AAN!

Het aantal plaatsen is beperkt.

Na jouw aanmelding neemt onze coordinator contact met jou op om jouw inschrijving te bevestigen.

Aanmelden leadership leergang 'The Future Leaders'

Suriname verder ontwikkelen doen wij SAMEN!

De Nationale Ontwikkelingsbank van  Suriname N.V. (NOB) ondersteunt de leergangen van de Academie voor Leadership om de verdere ontwikkeling van bedrijven en organisaties in Suriname te bevorderen en biedt tegen aantrekkelijke voorwaarden een financiering aan uit Fonds Technische Bijstand Particuliere Sector (FTBP) voor deelnemende bedrijven.

Breng jouw bedrijf naar de ‘Next Level’ met de trainingen van de Academie voor Leadership!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan over de financieringsmogelijkheden door de NOB op het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Testimonials

Versnelling

Santosh Raghoenandan

Ik kijk nu met een bredere blik en ik merk dat ik kritischer ben en minder drempels ervaar om ergens in te duiken. Dat is een verrijking. Deze training heeft in mij een versnelling in gebracht om de Leiderschapskwaliteiten te verbeteren en nog verder te professionaliseren. Zelfreflectie is één van de belangrijkste eigenschappen voor goed leiderschap, kijk bewust naar de impact van je gedrag. Als leider dien je altijd effectief te communiceren waarbij gedisciplineerd luisteren centraal staat.

Santosh Raghoenandan , Operations Manager Medisch Directoraat bij het SZF

Verandering

Martijn Schaap

Ik ben erg blij dat ik de training heb gevolgd, want ik besefte me dat ik iets moest gaan veranderen aan mijn werkwijze en ik ben blij dat deze training op mijn pad kwam. Het geeft mij zelfreflectie en ook bevestiging dat ik op sommige fronten op het juiste pad ben. In de training heb ik tools aangereikt gekregen om verder stappen te zetten, ook op basis van challenges en uitdagingen die ik in het verleden had en die ik nu beter zou kunnen 'handelen'. Ik weet zeker dat de training mij meer perspectief en zingeving heeft gegeven en dat ik ervan zal groeien, maar hopelijk mijn teamgenoten ook en daarmee het hele bedrijf.
Ik kijk uit naar het implementeren van die kennis, de follow up en de volgende reflectiemomenten die nog volgen op deze 3 aaneengesloten dagen training, 
Thanks again voor de Training, ik ben blij dat ik de opgedane kennis nu kan toepassen en ik kijk uit naar de volgende interactieve leermomenten.

Martijn Schaap, Projectleider bij Buro CITE N.V.

Een eye-opener

Skylar Menke

De nieuwe leiders", ja, de noodzaak dat er daar meer van nodig zijn is vooral na deze training voor mij een grote eye-opener geweest. Ik ben ervan overtuigd dat met deze training het fundament is gelegd voor "the new type of leader". Ik zou deze training zeker aanbevelen aan degenen die tot kip worden gemaakt of als kip worden gehouden, omdat een ieder die dat voelt er recht op heeft om een arend te zijn. Dank voor de motivatie, kennis en tools en heel veel succes verder met deze opleiding.

Skylar Menke, Finance & Procurement Manager - Affordable Housing Project

Ontdek de arend in jezelf

Een Afrikaanse vertelling bewerkt door Leonardo Boff

Hoe de AREND weer AREND werd.

Er was eens een boer die naar het bos ging om een vogel te vangen die hij thuis in een kooi wilde zetten. Het lukte hem om een jonge arend uit zijn nest te halen en thuisgekomen zette hij de jonge arend bij zijn kippen in het kippenhok. Al snel pikte de jonge arend maïs en at hij hetzelfde als de kippen.

Vijf jaar later kreeg de boer bezoek van een natuurkenner en toen ze door de tuin wandelden, riep de bezoeker uit: ‘Maar die vogel daar, dat is toch geen kip? Dat is een arend!’ ‘Dat klopt,’ zei de boer, ‘Dat is een arend, maar ik heb hem grootgebracht als kip en daarom is hij allang geen arend meer. Hij is veranderd in een kip ondanks zijn vleugels met een breedte van meer dan drie meter.’ ‘Nee,’ opperde de natuurkenner, ‘ het is een arend en dat zal hij ook altijd blijven. In zijn borst klopt het hart van een arend en op een goeie dag zal dat hem er toe aanzetten om hoog in de lucht te vliegen.’ De boer hield vol dat daar geen sprake kon van zijn en de vogelaar besloot een test te doen. Hij pakte de arend, hield hem hoog in de lucht en riep uitdagend: ’Omdat je een arend bent en toebehoort aan de hemel en niet aan de aarde: open je vleugels en vlieg!’ Maar de arend klemde zich vast aan de arm van de man, keek verward rond zich heen en toen zijn blik op de kippen beneden hem viel, sprong hij omlaag en voegde zich bij de kippen in het kippenhok. ‘Zie je nou wel,’ zei de boer, ‘het is een doodgewone kip.’ Maar de vogelaar wilde het niet geloven en wilde de tweede dag nog een poging wagen. Hij pakte de arend opnieuw, klom boven op het dak van het huis en zei tegen de arend: ‘Je weet toch dat je een arend bent, je hebt het hart van een arend. Open je vleugels en vlieg!’ Maar toen de arend opnieuw de kippen beneden zich zag, pikkend in het zand, sprong hij omlaag naar zijn vertrouwde ren. De boer lachte hartelijk maar de vogelaar gaf niet op. ‘Hij heeft het hart van een adelaar en morgen zal ik hem laten vliegen. ’De volgende dag namen ze de adelaar mee de stad uit, de velden door en klommen met hem op een berg. De opkomende zon gaf de toppen van de bergen een gouden gloed. Aangekomen op het hoogste punt, tilde de vogelaar de arend hoog op en sprak op bevelende toon: ‘Arend, als je werkelijk een arend bent, als je werkelijk aan de hemel toebehoort en niet aan de aarde, open dan nu je vleugels en vlieg!’. De arend keek om zich heen, beefde over zijn hele lijf alsof er nieuw leven op hem wachtte. Maar vliegen? Niets daarvan. Toen pakte de man hem stevig vast en hield hem in de richting van de zon zodat zijn ogen zich konden vullen met de helderheid van haar licht en de weidsheid van de horizon. En ja hoor, op dat moment opende hij zijn machtige vleugels, stootte het typische kau-kau geluid van een arend uit en verhief zich als het ware boven zichzelf. En toen ... begon hij te vliegen. Hoger en hoger vloog hij. Hij vloog tot hij uit het zicht was verdwenen en opging in het blauw van de hemel.